De Sittardse Bowlingvereniging maakt gebruik van de VCP van de Nederlandse Bowling Federatie. Martine van de Veen is vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij de NBF.

Voor onze leden (bowlers, kaderleden, vrijwilligers, bestuurders) is zij het eerste aanspreekpunt wanneer onze leden te maken krijgen met seksuele intimidatie of ongewenst gedrag. Denk daarbij aan seksuele intimidatie, discriminatie, pesten, bedreiging of mishandeling. De VCP biedt een luisterend oor en adviseert vervolgens welke mogelijkheden er zijn om geschikte hulp te krijgen. Belangrijk om te weten: De VCP behandelt niet zelf inhoudelijk de klachten, maar wijst vooral de weg!

Je kunt met Martine in contact komen door te bellen met 06-82392473 of per e-mail . Een melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld!

De Sittardse Bowling Vereniging, opgericht op 24 maart 1980, is één van de bij de Nederlandse Bowling Federatie aangesloten verenigingen.
Onze leden komen o.a. uit Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Spanje, Verenigde Staten en uiteraard Nederland.
De leeftijd van onze leden variëren van 8 tot 80 jaar.
Vrijwel alle leden van de vereniging spelen in één of meerdere leagues. Deze leagues worden gespeeld in Stardust All American Bowling & Party Lounge op diverse avonden.

Lidmaatschap

Om te kunnen deelnemen aan de huisleagues, is een lidmaatschap van de Sittardse Bowling Vereniging vereist. De hoogte van uw contributie wordt bepaald door uw leeftijd.
Zodra u lid wordt van de Sittardse Bowling Vereniging bent u ook automatisch lid van de Nederlandse Bowling Federatie en kunt u meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.

Op de Algemene Ledenvergadering op 25 mei 2024 zijn voor het seizoen 2024-2025 de navolgende contributiebedragen vastgesteld.

Jeugd t/m 17 jaar € 30,00
Jeugd 18 t/m 21 jaar en 65+ € 40,00
Senioren 22 t/m 64 jaar € 45,00
G-bowlen * € 13,00
Dubbellidmaatschap Jeugd € 25.00
Dubbellidmaatschap Senioren € 30.00
Eénmalige administratiekosten nieuwe leden  €   5,00 
Eénmalige administratiekosten terugkerende leden  €   2,50

 * G-bowlers die enkel op woensdag spelen betalen €13 contributie per seizoen, verrekend per speeldag G-league.
Speelt een G-bowler/ster in een reguliere league en/of toernooi dan geldt het reguliere contributie-tarief behorende bij de leeftijd en krijgt men €13 korting indien óók deelgenomen wordt in de G-league.

IBAN-nummer  NL84 RABO 0147 6288 57           BIC  RABONL2U

Klik op de button hieronder om een inschrijfformulier voor uw SBV-lidmaatschap te downloaden. U kunt het pdf-formulier op uw PC invullen en versturen of printen.

Inschrijfformulier Lidmaatschap SBV

 

Toernooien en Kampioenschappen

De SBV organiseert gedurende een seizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle leden van de Sittardse Bowling Vereniging. 
Leden van de SBV kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

De SBV heeft een meervoudig Europees kampioen en Nederlands kampioen, Mike Bergmann, een meervoudig Nederlands jeugdkampioene, Veerle Tribulet, een kersverse jeugdkampioene, Phyllis Weerts, een Nederlands Kampioen 65+, Gerrie de Graaf en Michael Kühn, Nederlands kampioen G-bowlen klasse heren 2 als lid.

 

Trainingsmogelijkheden

Stardust All American Bowling & Party Lounge biedt de leden van de Sittardse Bowling Vereniging op zaterdag- en zondagochtend tussen 11 en 13 uur de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te trainen op wedstrijdcondities.

De Sittardse Bowling Vereniging heeft de beschikking over gediplomeerde trainers, te weten Patrick Tribulet en Marco Daemen.
Zij kunnen u tegen een redelijke vergoeding verder helpen met uw bowlingontwikkeling. Contact en afspraken met de trainers dient u zelf te maken. Het bestuur kan zeker bij het eerste contact bemiddelen.

Het G-bowlen is een competitie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en staat onder leiding van Jan Cremers. Hij wordt ondersteund door vele leden van de Sittardse Bowling Vereniging en spelen 2-wekelijks op woensdag hun competitie op 12 banen met 4 bowlers. Vol enthousiasme, zeer geanimeerd en met fanatisme.

gbowlen

In het najaar vindt 1x per jaar met heel veel succes het "Samen Sterk" toernooi plaats, waarbij een G-bowler samen met een ander lid van de Sittardse Bowling Vereniging een toernooi spelen.

De G-bowlers spelen ook Sittardse en Limburgse kampioenschappen. Door het spelen van een kwalificatietoernooi, is er een mogelijkheid om mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen G-bowlen.

Klik hieronder voor de uitslagen en de Facebookpagina van het G-Bowlen.

uitslagen FB Pagina

 

De Sittardse Bowling Vereniging heeft een eigen jeugdafdeling. Deze jeugdafdeling staat onder leiding van Christianne Kerckhoffs. Zij is als bestuurslid het aanspreekpunt tussen de ouders en het bestuur.

SBV jeugdleague 23 24 totaal

Training

Op zaterdag vindt er een training plaats voor de jeugd t/m 21 jaar, van 10.45 tot 11.45 uur onder leiding van onze gediplomeerde trainers Patrick Tribulet en Marco Daemen. Zij worden daarbij ondersteund door 2 ervaren bowlers Gerrie de Graaf en Harold Zillekens. In de zomermaanden vinden er géén trainingen plaats.

Jeugd League

De jeugd speelt op zaterdag om 12.00 uur een competitie.
De kosten van de competitie zit in de maandelijkse bijdrage waar ook de trainingen in zitten.
Hieronder een link naar de uitslagen van deze competitie.
Uitslagen

Kosten

De maandelijkse kosten bedragen € 30,00 per maand per jeugdlid (september - mei) voor de trainingen en de jeugd league. De jaarlijkse contributie aan de SBV en de NBF is niet inbegrepen.


De jeugd van de Sittardse Bowling Vereniging heeft in de loop van de jaren vele toppers voort gebracht. In de beginjaren waren dat o.a. Will v/d Looverbosch jr., Angelique en Bert de Win. Meest recente toppers zijn Glenn en Brian Zillekens, Jordi Putman, Mike Bergmann, Vincent Vluggen en Veerle Tribulet.

Tevens speelt de Sittardse Bowling Vereniging elk bowlingseizoen met minimaal 1 team mee aan de Nationale Jeugd Trio League. De Sittardse Jeugd heeft onder andere 2 keer het Nederlands Kampioenschap Jeugd Trio League gewonnen en zijn diverse keren op het podium geweest bij de zogenaamde Stedenontmoetingen.

Verder zijn er vele individuele topprestaties en kampioenschappen behaald.

Toernooien en Kampioenschappen

De Sittardse Bowling Vereniging organiseert gedurende het bowlingseizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Jeugd Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle jeugdleden van de Sittardse Bowling Vereniging. 
Zij kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Jeugd Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

 
De Jeugdafdeling heeft ook een eigen Facebook Pagina.
 FB Jeugd

Stardust All American Bowling & Party Lounge biedt de leden van de Sittardse Bowling Vereniging op zaterdag- en zondagochtend tussen 11 en 13 uur de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te trainen op wedstrijdcondities.

De Sittardse Bowling Vereniging heeft de beschikking over gediplomeerde trainers, Patrick Tribulet en Marco Daemen.
Zij kunnen u tegen een redelijke vergoeding verder helpen met uw bowlingontwikkeling. Contact en afspraak met een trainer dient u zelf te maken. Het bestuur kan zeker bij het eerste contact bemiddelen.