De Sittardse Bowling Vereniging, opgericht op 24 maart 1980, is één van de bij de Nederlandse Bowling Federatie aangesloten verenigingen.
Onze leden komen o.a. uit Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Spanje, Verenigde Staten en uiteraard Nederland.
De leeftijd van onze leden variëren van 8 tot 80 jaar.
Vrijwel alle leden van de vereniging spelen in één of meerdere leagues. Deze leagues worden gespeeld in Stardust All American Bowling & Party Lounge op diverse avonden.

Lidmaatschap

Om te kunnen deelnemen aan de huisleagues, is een lidmaatschap van de Sittardse Bowling Vereniging vereist. De hoogte van uw contributie wordt bepaald door uw leeftijd.
Zodra u lid wordt van de Sittardse Bowling Vereniging bent u ook automatisch lid van de Nederlandse Bowling Federatie en kunt u meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.

Op de Algemene Ledenvergadering op 25 mei 2024 zijn voor het seizoen 2024-2025 de navolgende contributiebedragen vastgesteld.

Jeugd t/m 17 jaar € 30,00
Jeugd 18 t/m 21 jaar en 65+ € 40,00
Senioren 22 t/m 64 jaar € 45,00
G-bowlen * € 13,00
Dubbellidmaatschap Jeugd € 25.00
Dubbellidmaatschap Senioren € 30.00
Eénmalige administratiekosten nieuwe leden  €   5,00 
Eénmalige administratiekosten terugkerende leden  €   2,50

 * G-bowlers die enkel op woensdag spelen betalen €13 contributie per seizoen, verrekend per speeldag G-league.
Speelt een G-bowler/ster in een reguliere league en/of toernooi dan geldt het reguliere contributie-tarief behorende bij de leeftijd en krijgt men €13 korting indien óók deelgenomen wordt in de G-league.

IBAN-nummer  NL84 RABO 0147 6288 57           BIC  RABONL2U

Klik op de button hieronder om een inschrijfformulier voor uw SBV-lidmaatschap te downloaden. U kunt het pdf-formulier op uw PC invullen en versturen of printen.

Inschrijfformulier Lidmaatschap SBV

 

Toernooien en Kampioenschappen

De SBV organiseert gedurende een seizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle leden van de Sittardse Bowling Vereniging. 
Leden van de SBV kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

De SBV heeft een meervoudig Europees kampioen en Nederlands kampioen, Mike Bergmann, een meervoudig Nederlands jeugdkampioene, Veerle Tribulet, een kersverse jeugdkampioene, Phyllis Weerts, een Nederlands Kampioen 65+, Gerrie de Graaf en Michael Kühn, Nederlands kampioen G-bowlen klasse heren 2 als lid.

 

Trainingsmogelijkheden

Stardust All American Bowling & Party Lounge biedt de leden van de Sittardse Bowling Vereniging op zaterdag- en zondagochtend tussen 11 en 13 uur de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te trainen op wedstrijdcondities.

De Sittardse Bowling Vereniging heeft de beschikking over gediplomeerde trainers, te weten Patrick Tribulet en Marco Daemen.
Zij kunnen u tegen een redelijke vergoeding verder helpen met uw bowlingontwikkeling. Contact en afspraken met de trainers dient u zelf te maken. Het bestuur kan zeker bij het eerste contact bemiddelen.