Vanaf 2021 starten wij met een nieuwe rubriek op onze website en in de maandelijkse nieuwsbrief. In PinTalk stelt een lid van onze vereniging zich aan jullie voor. Wij hopen zo dat jullie, als leden zich meer betrokken voelen bij de vereniging. Alle PinTalks zullen ook te vinden zijn via het menu in de linker kolom op de website.

We trappen PinTalk af met Nico Derks. Nico is in de jaren 90 begonnen met de eerste versie van de website van onze vereniging. Als bestuurslid PR-zaken regelde Nico ook dat de successen van Sittardse bowlers/sters vermeld werden in de lokale kranten en terecht kwamen op de lokale radio en tv.

Nico Derks
Nico Derks 5 7 10

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Nico Derks (70) en ik ben gepensioneerd. Ik woon samen met mijn vrouw Lucie in Born.
Ik werk wel nog steeds enkele uren bij Broekman Logistics als onderhoudsmonteur en bij Koolen Auto’s als chauffeur op de vrachtwagen. Dat bevalt altijd nog prima.

Waar zouden de andere leden jou eventueel van kennen?
Ik denk dat leden mij kennen als een gemiddelde bowler en vooral als funbowler (als we maar lol hebben). Ook heb ik samen met Harold Zillekens jaren het blad Stardust Bowling Magazine uitgegeven en ben ik begonnen met de website van de Sittardse Bowling Vereniging. Ook ben ik heel wat jaren bestuurslid geweest.

Sinds wanneer bowl je en hoe vaak per week sta je op de baan?
Ik bowl sinds 1976. Ik ben in Kasteel Limbricht begonnen in de maandag league samen met mijn vrouw Lucie. Tevens was er een Nationale League team waar ik in speelde. In 1992 ben ik met de hele league naar Stardust verhuisd omdat Limbricht op maandag ging sluiten, hier werden we ingedeeld in de maandag laat, omdat op de andere dagen geen plaats meer was. Ook heb ik 12 jaar in Belgiē interteams in Zonhoven en Hasselt gespeeld.

Wat is je hoogste game en op welke prestatie ben je vooral trots?
Mijn hoogste game is 278 bij een wedstrijd van de Interteams in Belgiē.
Ik ben trots dat ik na 45 jaar nog steeds iedere week ga bowlen (nu even niet dan). Overwinning niet, maar de Bekerfinale in Verviers Belgiē met 4 verenigingen en bussen met supporters was een hele happening. Ook het Nederlands Steden Kampioenschap, wat Sittard in 1994 en 1995 won was als supporter een hele leuke ervaring. 

Wat maakt bowlen binnen de Sittardse Bowling Vereniging en op de banen van Stardust zo leuk?
Ondanks dat er teams zijn weggevallen is het toch nog altijd leuk om de baan op te stappen en een balletje te gooien met personen die ook al heel lang bowlen. Bij Stardust is het ook na het bowlen altijd wel gezellig en blijven we meestal hangen tot de laatste die naar huis gaan.

Welk bowlingdoel heb je voor jezelf gezet richting de toekomst?
Bowlingdoel zie ik niet zo zitten op mijn leeftijd, wel dat ik nog wat jaartjes lekker in de league kan meedoen en niet teveel last van de rug ga krijgen.

Wat is de beste bowlingtip die je ooit hebt gekregen?
De beste tip was dat je de bal moet plaatsen en niet met geweld de baan op gooien, want het gaat niet erom wie de hoogste snelheid haalt maar de meeste pins omgooit.

 Ik hoop dat ik met deze paar regels toch een goed begin heb gemaakt voor deze nieuwe rubriek ”Pintalk”